Dansdocenten

John Fernando Pena18197447_1046827572116809_863758577_n

Hey! Mijn naam is John Fernando Pena en groeide op in Colombia. Al van toen ik een kleine jongen van vier jaar was, werd ik geïnspireerd door het dansen. Door mijn thuisland zijn mijn grootste passies dan ook salsa, merengue, bachata, reggaeton, cumbia, samba en natuurlijk de Afro-Latijnse en Caribbische dansen.

Je kan wel zeggen dat ik al best veel ervaring heb in de wereld van het Latijns-Amerikaanse dansen. Ik ben namelijk zowel professionele danser als professioneel choreograaf en in 2009 behaalde ik het certificaat om officieel lessen Zumba te mogen geven. Dat is ook wat ik met veel enthousiasme sinds 2012 doe in Starz On Stage.

 

Seema Piens

21291588_10155810075107642_1698528592_nHallo! Ik ben Seema. De dansmicrobe zat al van jongs af aan in mijn bloed. Op mijn drie jaar startte ik met turnen maar al snel ging ik over naar acrogym, een turnstijl met veel dans. Het turnen werd al snel meer dan een hobby. Drie jaar lang heb ik topsportturnen gedaan en werd ik Belgisch, Europees en Internationaal kampioen. Op m’n 16de zette ik het turnen opzij en begon ik HipHop – R&B te dansen bij Starz On Stage. Datzelfde jaar startte ik ook met dansles geven aan kinderen in Zingem. Nu, elf jaar later geef ik Clipdance aan de jongeren in Starz On Stage.

Wat mij zo aanspreekt aan dansen is het feit dat ik me volledig kan uitleven en dat de tijd even stilstaat op het moment dat ik dans. Daarom vind ik het ook zo fijn om dansles te geven. Ik vind het heerlijk om het gevoel door te geven dat ik krijg tijdens het dansen!

 

Phaedra Parein

Hoi! Ik ben Phaedra. Ik startte met dansen bij Starz On Stage toen ik zeven jaar oud was. DSC_0269Toen stond de school nog in haar kinderschoenen. Ik begon daar met Clipdance maar ging na enkele jaren over naar de HipHop – R&Bgroep, waar ik samen danste met Seema. Op mijn 17de zette ik een volgende stap in het dansen en werd ik dansjuf van de kleuters en begon ik met Clipdance voor de jongsten. Tot ik in 2016 de kans kreeg om dansschool Starz On Stage over te nemen. Die kans heb ik dan ook met beide handen gegrepen, samen met mijn ouders. En met trots mag ik zeggen dat de dansschool aan het groeien is.

Waarom ik dansen zo leuk vind, is eigenlijk heel simpel: het is mijn uitlaatklep, mijn leven. Dansen is gewoon zo fijn omdat je je volledig kan uitleven en je kan het eigenlijk overal doen. Tijdens het dansen voel ik me ook enorm gelukkig en vrij en dat gevoel geef ik dan ook heel graag en met liefde door aan de kinderen van mijn dansgroepen.