Over de dansschool

Hoi! Ik ben Phaedra, verantwoordelijke en dansdocente bij Starz on Stage. Dansen is DSC_0134echt mijn passie en ik doe het dus ook al heel lang. In 2016 kreeg ik de kans om de dansschool waar ik van mijn 6 jaar dans, over te nemen. Die kans heb ik, samen met mijn ouders, met beide handen gegrepen. En met trots kan ik zeggen dat de dansschool enorm aan het groeien is. Ik wil van Starz on Stage een dansschool maken waar één ding centraal staat: PLEZIER! HAVE FUN! De leerlingen moeten zich amuseren tijdens het dansen en de tijd van hun leven hebben. Natuurlijk streven de dansdocenten naar mooie en goed afgewerkte dansen maar we houden nog meer van kinderen en jongeren die zich gewoon helemaal geven tijdens een dans.

Starz on Stage werd in 2002 opgericht door Johan Stasseyns en Wendy Hoogewys samen met de gemeente Gavere. Het idee ontstond omdat beide partijen het jammer vonden dat er nog geen dansschool was in Gavere. En zo werd Starz on Stage dus geboren.

De school startte heel klein met een uurtje dans per week. Dat was onder leiding van Karlien Buysse die HipHop-R&B gaf samen met haar broer Jef.

breydelfeesten 2008 (5)” Starz on Stage… Ik was erbij van bij het begin en wat klein startte groeide en bloeide al snel… Het voelde als thuiskomen in een familie waar we eenzelfde passie delen: de magie van dansen! Een warme sfeer, een warme dansschool waar ieder wel zijn plekje vindt en vooral waar iedereen van harte welkom is! Tijdens de lessen en optredens ondersteund door ouders die wekelijks supporterden en hun kinderen konden bewonderen. Kort gezegd: een plek waar je naartoe kwam om helemaal thuis te komen.
Er werd heel veel gelachen… Dansen gaat er om plezier en genieten… En dat is ook waar Starz on Stage helemaal voor staat! Met heel veel warmte en liefde kijk ik terug op de mooie periode in de dansschool! En met de bezieling waarmee de dansschool is overgenomen kan het niet anders dan verder bloeien en groeien, dit pareltje!
Starz on Stage… Stralende sterren op de dansvloer van het leven ! ❤ 
Karlien Buysse

 

 

Als snel groeide de dansschool en kwam er ook Kiddydance en Clipdance bij. Heel wat dansdocenten gaven les in deze twee dansstijlen, waaronder Elke Blancke en Anja Burgelman.

eetfestijn dansschool 010” In 2005 kreeg ik de kans om in dansclub Starz on Stage in Gavere dansles te geven. Er werd mij gevraagd om Kiddydance te geven aan kleuters en kinderen van de lagere school. Daar was toen nergens nog aanbod voor dus werd het voor mij een zoektocht naar uitwerken van goede lessen. Daar ben ik de club nog steeds dankbaar voor want ondertussen is het één van mijn specialiteiten geworden! Ik denk met een warm gevoel terug aan de mensen, het lokaal en aan Phaedra, die toen als kleine spruit bij mij les volgde en nu, twaalf jaar later, een collega- dansjuf is! 🙂
Elke Blancke

 


002” Toen ik bij Starz on Stage les begon te geven,
waren er twee groepen Clipdance. Drie jaar later waren er vier groepen. De dansschool groeide dus enorm. Het deed me deugd om zoveel kinderen een leuke namiddag ontspanning te kunnen geven. Sommige werden ook vriendinnetjes en hun mama’s werden vrienden. De dansschool geeft mij nog steeds een heel warm gevoel en ik kijk er dan ook naar uit om voor even terug te komen! 🙂
Anja Burgelman

Na enkele jaren kwamen er ook lessen op woensdagavond waaronder een extra uurtje HipHop-R&B, Clipdance voor jongeren, BBB en Zumba.
Wat later namen we afscheid van Karlien en ging Jef alleen verder met de lessen HipHop-R&B. Dit heeft hij jarenlang super en met veel liefde gedaan.

 

” Ik herinner me nog de eerste dag dat ik naar Starz on Stage mocht gaan samen met mijnDSCN8180 zus. Ik was nog een klein manneke van 14 jaar, maar ik mocht telkens met mijn zus vooraan staan en haar assisteren bij het lesgeven. We hebben ontelbare dansjes gemaakt en aangeleerd. Het eerste dansje was op een liedje van Janet Jackson. Het was ook altijd een beetje thuiskomen omdat we daar omringd werden door prachtige mensen die altijd het beste voor hadden met de school. We hebben er samen veel meegemaakt, veel optredens en hilarische momenten. Ik heb zelfs mijn eerste serieuze lief ontmoet in de school! Na verloop van tijd en omdat mijn zus die zwanger was, was het tijd voor mij om de teugels over te nemen en alleen les te geven aan de groep. Het niveau steeg ook alle jaren en de energie die ik gaf aan de groep kreeg ik altijd dubbel terug; Ik ging dus steeds vol energie huiswaarts. De tijden die we hebben beleefd waren prachtig en van onschatbare waarde, maar mooie liedjes blijven niet duren. Dus er kwam een moment dat ik vaarwel moest zeggen omwille van persoonlijke ambities, maar mijn hart bleef altijd voor een stukje in dat leuke dansschooltje in Gavere city.  😉
– Jef Buysse

In 2013 startte ik zelf ook met dansles geven. Ik begon bij de kleutertjes en na een jaartje begon ik ook met Clipdance geven aan de kinderen van het lager onderwijs. Nu, in 2017 geeft ook oud-leerling Seema Piens Clipdance en John Bonilla verzorgt onze zalige lessen Zumba.